Jobba smart – och hållbart

Inspirationsföreläsning: Jobba smart – och hållbart

När tempot är högt och kraven stora behöver vi kunna Jobba smart och hållbart. Under senare år har forskarna fått nya kunskaper om hur vår hjärna fungerar. Allt tydligare framträder bilden av hur vi kan arbeta effektivt, fokuserat och uppmärksamt – och samtidigt behålla ork, motivation och arbetsglädje över tid. Med hjälp av forskningsresultaten kan du lära dig att Jobba smart – och samtidigt må bra.

Koncentration och fokus

När du lär dig att Jobba smart kommer du kunna koncentrera dig bättre på det du gör, utan att tappa fokus och uppmärksamhet. Du kommer att märka att det oftast inte är effektivt att samtidigt hålla många bollar i luften, men att det går att hoppa mellan olika uppgifter om man gör det på rätt sätt.

Engagemang och arbetsglädje

När ni tillsammans börjar Jobba smart kommer kvaliteten i det ni åstadkommer tillsammans att öka. När resultat, relationer och prestationer förbättras ökar även arbetsglädjen och engagemanget.

Stimulans, balans och lugn

Att Jobba smart är att lära sig dra nytta av hjärnans alla möjligheter – men också att lyssna på och respektera hjärnans och kroppens begränsningar. Hjärnan älskar stimulans. Men den vill också ha balans. Och när balansen finns – både på jobbet och privat – kan vi med lugn och tillförsikt ta oss an både små och stora utmaningar.

Hur gör man för att jobba smart?

Att Jobba smart på en arbetsplats innebär att lära sig nya de metoderna tillsammans, både chefer/ledare och medarbetare. I förlängningen kan det skapa en ny kultur som lyfter hela företaget eller organisationen.

Under en inspirationsföreläsning eller ett arbetsplatsbesök berättar jag mer om hur det går till att lära sig Jobba smart, tillsammans och varje medarbetare för sig. Hör av dig redan i dag till  peter@fowelin.com eller på mobil 0707-72 85 77.

 

Boktips

I boken Hjärnan på jobbet – lugnare, smartare, effektivare (Dana Förlag, 2014) visar författaren David Rock hur vi får ut mesta möjliga av våra mentala resurser i en vardag fylld av stress och prestationskrav. Beställ boken här.

Hjärnan på jobbet
Hjärnan på jobbet